Elämää Riistankauhun kennelissä

Kauan odotettu aloitus!

Sunnuntai 20.8.2017 klo 17:44

Viimein se koitti, pitkään odotettu 20.8!

Aamulla klo herätti 3.45 ja aamutohinat käyntiin. Illalla oli kytketty monennäköistä tekniikan välinettä latureihin; koirien pannat, vhf:t, varavirtalähteet, puhelimet, tabletit, kameran akku... Eväät oli illalla valmisteltu ja kahvinkeitin ladattu valmiiksi. Ei muuta kuin kamppeet niskaan ja koira kyytille. 

Tänään alkoi karhunmetsästys yhteislupa alueilla Alavieska, Sievi, Ylivieska ja Rautio (Kalajoelta) ja lupa olisi kaataa yksi karhu. Eikun matkalle sovittuun kohtaamispaikkaan sopimaan päivän toimintasuunnitelmista. Tuoreita havaintoja karhuista ei ollut, edelliset parin viikon takaisia. Tunnetuille kulkureiteille oli vedetty lankaa tienvarsiin, jotta mahdollinen jälki löydettäisiin helpommin jos kulkua on ollut.

DSC_0894.JPG

Metsästäjien mukana oli yhteensä neljä koiraa ja sovittiin mistä kukainenkin koiransa löysää hakuun. Meillä oli

DSC_0972.JPG

 Hilla mukana ja löysimme irtilaskupaikkamme läheisyydestä katkenneen langan ja myös epäselviä hirvenjälkiä. Ei oikein varma löysäyspaikka karhun jäljittämiseksi. Lopulta Hilla löysättiin vapaaseen hakuun, mutta haku ei tuottanut tulosta. Hiljaista oli muuallakin... Hilla kytkettiin ja pidettiin eväs- ja tuumaustauko nuotiolla. 

Aamupäivällä Hilla päästettiin vielä hakemaan ja löysi lopen hirven, joka antoi viitisen minuuttia haukkua pariin otteeseen ja muuten oli sitten liikekannalla. Parempi niin, päivä oli suht lämmin ja liikuntaa tuli koiralle kuitenkin. Koira kiinni kun tulivat sellaiseen paikkaan, johon autolla suht lähelle pääsi. Todettiin päivän olleen siinä, kun ei tapahtumia karhun kanssa porukka saanut aikaiseksi. Ei siis karhua nurin ensimmäisenä pyyntipäivänä...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: 20.8, koirat irti, karhunmetsästys, b-bark, harmaa norjanhirvikoira