Elämää Riistankauhun kennelissä

Kokeita ja hirvenmetsästystä

Tiistai 31.10.2017 klo 11:19 - Heli

Syksy on jo niin pitkällä, että voidaan kai jo puhua jo alkutalvestakin...

Siikalatva

Kartin kanssa on mennyt kaikki suunnitellusti, jos ei jopa paremminkin. Ensimmäinen HIRV-1 tulos saatiin Siikalatvalta Sitkiän kisasta 84 pistettä 3/12. Kartti jatkoi normikokeen päälle sitkiän osuudelle ja ollen sitkeimmän 4. ja paras narttu 215 minuutin ylityöajalla. Koira pyydystettiin metsästä pannan voiton varmistuttua (sitkein narttu). Joten kaikin puolin onnistunut ykkösenhakureissu!

Kuva: Jannamari Tillonen

sitkia_2017.jpg

Toinen koereissu ei mennytkään nappiin, haukuttavaksi löytyi ilves ja hakupisteille jäätiin...

Sievi

Sievin kokeesta saatiin aikaiseksi toinen HIRV-1 tulos, mutta lujille otti. Hirvet löytyivät vierestä ja eivät tietenkään paikalleen jääneet. Lyhyen siirtymän jälkeen jäivät haukkuun, mutta at:n ja karkon jälkeen sitten mentiinkin 11,4 km kunnes toppasivat haukuttavaksi uudelleen. Kiirushan siinä tietenkin loppuun tuli, mutta ykkönen pistein 71,5...

Ylivieska

Kolmatta ykköstä haettin Ylivieskan KV-haukuista 27.10, jossa pistein 87,5 kisan 5. sija. Oikein hyvin mennyt suoritus mullikalla joka ei liikkunut sitten millään...

Seuraava suunniteltu koekäynti olisi Siilinjärvellä marraskuussa Nuorten ylityöhaukkuihin, katsotaan kokeillaanko sitä ennen pitkästä viimeistä ykköstä...

Hirvenpyynti

Hirvenpyynnissä on kaatoja tullut useampia Hillalle, Kartille Tuomo pääsi ampumaan suurimman sonninsa 7-piikkisen seisontahaukkuun. Lupia on vielä jäljellä, joten pyynnit jatkuu...

Kuva: Hannu Koskela

kartin_kaato.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hirv, hirvenhaukkukoe, sitkiän kisa, hirvenmetsästys, ultrapoint

Kuulumisia

Maanantai 4.9.2017 klo 10:07

Viikonloppu meni koirien treenuuhommissa. Neljän koiran kanssa saa jo olla aktiivisesti liikenteessä...

Kartilla reipas 3h haukku jonka päälle reipas karkko ja hyvät seuraamiset päälle ja kiinni otto tien ylityksestä. 

Hillakin löysi hirven haukuttavaksi ja sen verran pidettiin liikenteessä, että koira saatiin pois metsästä iltapäivällä.

Kartti ilmoitettu Sitkiään 16.9.2017, varalle Hilla jos juoksu alkaa. Ykköstulos kun saatais niin ois hyvä, kaikki muu plussaa...

Koppien siivousta, pohjalle laitettiin hamppulastua ja päälle Rutirexiä, kyllä taas talven kelpaa majailla koirien.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sitkiän kisa, hirvikoira

Treeniä

Keskiviikko 23.8.2017 klo 10:48

Maanantai-iltana Tuomo lähti Kartin kanssa hakua treenaamaan (ei tietoa hirvistä). Ensi alkuun oli vähän katsellut, että mitä tässä oikein aletaan tekeen, mutta huomattuaan ettei kuski ole lähdössä mihinkään, lähti tutkailemaan mielenkiintoisia hajuja.

Kahdeksan aikaan tapahtui omatoiminen löytö ja haukku alkoi. Hirvi oli hieman levoton ja käveleskeli rauhallisesti illan. Teimme Tuomon kanssa vuoron vaihdon siinä 11-12 maissa ja samoihin aikoihin alkoi hirvikin rauhoittua paikalleen. Tuomo oli nähnyt haukussa sonnin, ehkä 8-piikkiä, todennäköisesti sama joka viikonloppuna nähtiin sumuisella kaurapellolla.

kartti_1.jpg

Yön päivystin koiran haukkua, Kartin toinen hirvihaukku ja sitä tuntui riittävän. Jostain syystä B-barkin haukkulaskuri ei oikeita lukemia näyttänyt ja kohdalleen säätökään ei onnistunut. Haukkutiheys vaihteli 50-85 välillä, ei Hillan luokkaa, mutta riittävän hyvä kuitenkin.

kartti_2.jpg

Aamulla laiton viiden-kuuden maissa viestiä Tuomolle, että kahvia ja pari eväsleipää olisi saatava. Tuomon tultua puoli seitsemän maissa, kokeiltiin antaa karkkoa, jos koiran saisi jo pois haukkumasta, mutta ei...hirvi oli hyvin rauhallinen ja ei ottanut kunnon lähtöjä. Saatiin kuitenkin hirvi liikkeelle ja jäin kiertelemään ja odottamaan tien ylitystä. Itsekin pääsin sonnin näkemään sähkölinjan kohdalla, sama sonni oli edelleen koiran edellä ja koira oli ns. ihan kintuilla ja ei totellut luoksutulokutsua. Annoin vähän lisää vauhtia ja taas vartomaan tien ylitystä, mutta ei... Haukkuun jäi tiestä noin neljän sadan metrin päähän. Kokeilin vielä koiraa kutsua pois, haukku oli jo aika harvaa ja jäin vartomaan tien varteen. Noin puoliska tuntia ja koira tuli tielle siinä missä olin sitä kutsunut viimeisen kerran. Kaksitoista tuntia haukkua toiseksi hirvityöskentelyksi oli ihan mukava yllätys. Mahdollisesti vanhemmilta perittyä riistaverta havaittavissa... Kovasti koiran kehumista ja pesun kautta kotia nukkumaan. Ensi kertaa odotellessa!

kartti_3.jpg

Tänä vuonna oli suunnitelmissa Sitkiän haukut ja Kuutamohaukut Hillalle. Jos sama meno jatkuu niin Kartti ilmoitetaan Sitkiään ykkösen hakureissulle ja ehkä pitkää koetta kokeillaan jo ennen sitä... Tuomo oli viime vuonna Sitkeässä sanonut tulevansa tänä vuonna Hillan pennun kanssa kisaamaan, saa nähdä pitääkö uhkaus toteuttaa... Kartilla on kyllä juoksu odotettavissa pian alkavaksi, karvan pudotus jo aika hyvällä mallilla. Hillan juoksu oli viime kuussa, joten Hillan kausi on turvattu siltä osin tänä vuonna.

Tiistai-iltana saatiin uutisia B-pentueen isästä Eetunkyrön Jedistäkin; taas oli karhu nurin ja aika mukaviin töihin! 221 minuuttia haukkuaikaa ja 300 työskentelyaika ja 22 km työskentelymatkoja ja kaato seisontahaukkuun! Onnittelut Suomussalmelle pyyntiporukalle!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hirvikoira, ensi haukut, riistankauhun, sitkiän kisa, kuutamohaukut, hilla, akartti

Kooste kaudesta 2014

Perjantai 6.3.2015 klo 20:13 - Heli

On se kumma tuo loppu vuosi, kun hurahtamalla aina menee ja päivityksetkin on jäänyt...

Hillan kanssa tosiaan kisattiin vain kaksi kertaa kaudella 2014. Sitkiän kisa ja Kuutamohaukut

Tuloksena Sitkeän normi kisan 2. pisteillä 85,5, Sitkeän 3. ja Sitkeän paras narttu ylityöajalla 12:05.

Kuutamohaukut ei sitten menneetkään ihan putkeen... Hirvet eivät olleet tällä kertaa yhteistyöhaluisia ja jäätiin pelkkään normikisaan.

Pyynnin aikana kaadettiin Hillalle kolme hirveä, joista viimeisin 21 tunnin haukkuun naapuriseuran toimesta.

Ainon kanssa ei vielä haukulle asti päästy, jos ei lasketa hirven perässä menoa ja kannolle haukkumista (tässä voidaan antaa anteeksi hämärä iltapäivä ja hirven vahvat tuoksut ilmassa).

Pisin seuraaminen oli 800m luokkaa ja kova kiinnostus jäljille on. Mielenkiinnolla odotellaan ensi kautta.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sitkiän kisa, kuutamohaukut, sitkiä

Uimamaisteri

Sunnuntai 27.7.2014 klo 22:05 - Heli

Tänään Aino oppi uimaan ihan itse ja vapaaehtoisesti ja kävikin pariin kertaan hyvän lenkin montulla uimassa! 

Sitkiän kisakin on täynnä ja 22 koiraa on lähdössä kisaamaan. Hillan juoksu alkoikin tällä viikolla ja kovasti sitä oltiin jo odotettukin että ehtisi loppua ennen kisaa. Perinteinen paasto jo alkoikin tuossa reilu viikko sitten ja kaikki massa mitä on tässä keväällä saatu karisi pois... 

Viitasaaren näyttely lähestyy ja hieman alkaa jo jännittämään esittäjää, viime kerrasta näyttelyissä onkin jo hetki.

aino3.jpg

aino2.jpg


aino_ui_3_kk.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hirvikoira, koiran uittaminen, sitkiän kisa

Hieman näyttelyihin treenausta

Sunnuntai 13.7.2014 klo 15:47 - Heli

Lämmintä piisaa...

Aamupäivällä käytiin taas treenaamassa näyttelyihin. Urkki alkaa hienosti oivaltaan mikä on homman idea. Häiriökoirana oli meiltä tällä kertaa mukana Aino. Kelit on niin lämpimät ettei pitkään harjoiteltu ja treenin jälkeen suunnattiinkin koiria uittamaan. Ainokin nyt kävi ensimmäisen kerran kastautumassa, tosin ei vapaaehtoisesti. 

Eilen Aino kävikin leikkimässä Humbakan Viljan kanssa ja leikki olikin kivaa niin kauan kun Aino pärjäsi. Kun jäi alakynteen niin siihen loppu leikit. Pitäkää tunkkinne se tuumas ja suuntasi aivan toiseen suuntaan...

Rugerikin saatiin eilen vaimentimen asennuksesta, josko pian päästäisiin testaamaan.

Sitkiän kisaan ilmoittautunut jo 15 koiraa, 20 otetaan.

12.07.2014_031.jpg

12.07.2014_078.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: näyttelyharjoitus, sitkiän kisa