Elämää Riistankauhun kennelissä

Pentulaatikolta

Lauantai 25.4.2020 klo 10:45

F-pennut (Palokallion Pontus-Hilla) lähtivät maailmalle alkuvuodesta 2020

Hilla koitettiin astuttaa jo keväällä 2019, mutta jäi tyhjäksi. Tämän oli tarkoitus olla viimeinen pentue Hillalle, ikää oli jo sen verran, että tarvittiin eläinlääkärintodistus pentuetta varten. Hilla astutettiin "oikeaan aikaan" kaksi kertaa, mutta todettiin ultrassa tyhjäksi. Eläinlääkäri totesi samalla reissulla koiran terveeksi ja reippaaksi tapaukseksi, ettei nähnyt estettä koittaa astutusta syksyllä vielä.

Ajatus lähti siitä itämään ja astutus reissulle syksyllä lähdettiin nuoremman uroon luokse, pikaprogen oltua 12,7. Kun progen tulos tuli ja se oli jo hyvin korkea, olin varma että nyt tulee turha reissu. Ei ole juoksut koskaan samanlaisia, eikä astutuspäivät vaikka hyvin tarkaan nartut tarkkailussa ovatkin. Astutus onnistui kuitenkin hyvin ilman mitään ongelmia. Hilla on ollut hyvin tarkka, eikä anna astua kuin oikeana päivänä. Pieni toivo hiipikin mieleen, että jos nyt kuitenkin pentuja saataisiin... 

Hilla todettiin ultrassa tiineeksi ja ihan mukava määrä pentuja siellä näkyikin. Hillan synnytys meni hienosti ja pentuja syntyi 5. Pentujen hoito sujui kokeneelta emältä sujuvasti. Mutkia tuli matkaan, kun Hilla sai ripulin, joka muuttui veriseksi. Pennut onneksi olivat jo isompia ja söivät omaa ruokaansa pääosin. Hilla meni todella heikkoon kuntoon muutamiksi päiviksi, mutta siitäkin selvittiin onneksi. Syy jäi tuntemattomaksi, mutta omana epäilyksenä on pentujen pellettivessa. Olisiko pelletti aiheuttanut tukoksen ja sitä myöten tulehduksen suoleen? Kuka tietää, kukaan muu koira ei meillä sairastunut.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: astutus

Odotusta ja astutussuunnitelmia

Perjantai 23.3.2018 klo 8:56

Hilla vetää lonkkaa sohvalla ja nauttii täysillä oloneuvoksena olosta. Ruoka on maistunut huonosti jo toista viikkoa... Tiineysvuorokausia menossa 26...

Kartille uroksen etsintä tuli eilen päätökseen, kun päädyttiin käyttämään Toistuvan Rikiä. Riki on nuori uros, itsenäinen haku, täydet erät ja matkat hyvällä haukkutiheydellä. Pisteenä "iin päälle" hyvät lonkat ja lonkkaindeksi. Jos kaikki menee kohdilleen niin pitäisi tulla koiria, joilla riistaveret kohdillaan!

XX Toistuvan Riki - XX Riistankauhun Akartti

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tiineys, astutus, toistuvan riki

XX Korvenkiertäjän Saku - XX Hilla

Maanantai 26.2.2018 klo 10:19

Eilen (25.2) käytiin Hillan kanssa astutusreissu Korvenkietäjän Sakun luona. Ajankohta tuntui olevan hyvin kohdillaan (juoksun 11. päivä) ja hommat oli hyvin nopeasti hoidettu. Progea ei tällä kertaa otettu, kun suunniteltu astutuspäivä osui sunnuntaille. Viikonloppuisin ei täällä saa progea otettua ja tuloksetkin tulevat vrk viiveellä, niin en oikein nähnyt tarpeelliseksi käydä sitä liian aikaisinkaan ottamassa...

Uusinta reissu käydään tiistaina mahdollisesti...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: astutus, pentuja

Hilla x Eetunkyrön Jedi

Sunnuntai 15.1.2017 klo 14:16 - Heli

Hillan juoksua oltiin jo tovi odoteltu ennen kuin viimein tammikuussa alkoi. Urossuunnitelmat meni ihan loppusuoralla uusiksi ja löydettiinkin sopiva ehdokas Hillalle Eetunkyrön Jedistä.

Jedi on varma löytäjä ja hirvityöskentelijä. Lisäksi Jediltä löytyy karhutyöskentelyjä taipparin ja kaadonkin verran.

Ajattelin ottaa taasen varman päälle ja keskiviikkona otettiin progesteronitesti eläinlääkärin toimesta. Vuotopäivä oli 9. mikä on aika aikaisin, mutta viimeksi testi otettiin samaan aikaan tuloksen ollessa 5.5. Tällä kertaa tulos olikin 0.59 eli selkeästi astutus ei ollut ajankohtaista. En kuitenkaan uskaltanut kovin pitkälle odottaa, vaan astutusmatkalle lähdettiin lauantaina (12. päivä) iltapäivällä. Onneksi niin, koska selkeästi päivä oli oikea ja astutus onnistui hyvin. 

Tyytyväisenä sovimme velä uusinta käynnin maanantaille (14. päivä) vaikka luulen turhaa reissun jo silloin olevan.

Urospennuista on jo kovasti varauksia, nartuista ei niin paljon. 

jedi.jpg

Kuvassa Jedi työmaalla

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: harmaa norjanhirvikoira, astutus, pentuja, proge

Hillan astutus

Perjantai 6.3.2015 klo 21:20 - Heli

Hillan juoksu alkoi tällä viikolla ja sulhanen on valittuna.

Ensi viikon lopulla vieraillaan Hillan kanssa Shhj:n lainauroksen FI KVA S K&MVA Konungsbergets Texasin luona.

Tiedustelut pennuista voi soittaa tai laittaa sähköpostilla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hilla, Konungsbergets Texas, astutus, harmaa norjanhirvikoira, pentuja, hirvikoira, shhj, riistaveret

Vanhaa ja vähän uuttaki vuotta

Perjantai 10.1.2014 klo 21:45 - Heli

Kerrataanpa ensi alkuun viime vuotta,

Syksy alkoi lämpimillä ja kuivilla keleillä.

Hilla oli vuodessa sitkastunut ja aloitti kauden heti 12 tunnin työskentelyllä hirvillä ja saatiin pois kunnon karkoilla ja nopeilla jaloilla. 

Hilla työskenteli hirvillä muutamaan otteeseen yli kaksikymmentä tuntia näillä keleillä kun ei saatu karkoillakaan pois ja sairasteli sitten kurkkuaan. Haukkutiheys on sen verran reilu ettei se keliä ja pitkiä haukkuaikoja kestänyt. Olisi pitänyt malttaa odottaa pitemmälle syksyyn mutta eipä se jälkiviisaus enää auta...

Sitten olikin vuorossa Keski-Pohjanmaan narttujen PM kisat ja maastossa selvisi ettei koira ollut oikein kunnossa. Paskoi yhtenään ja tämä koitos jäi sitten hakupisteille. Samana päivänä tyhjennettiin anaalit jotka olivatkin aivan tukossa ja varmasti syy pilalle menneeseen kokeeseen. Anaalit tyhjennettiin tämänkin jälkeen muutamaan otteeseen ja syötiin lääkekuuri tulehdukseen anaaleissa ja kurkusta löytyneeseen punoitukseen.

Liekö syynä tähän vaivakierteeseen ollut syksyllä vaihdettu ruokavalio joka oli vaihdettu tosi rasvaiseen ja energiapitoiseen appeeseen. Vaihdoimme ruoan Valion Superiin joka on osoittautunut parhaaksi evääksi ja hinta-laatu suhde on kohdallaan eikä vaivojakaan ole enää ollut.

Allekirjoittanut kävi sitten pitkässä kokeessa hakemassa sen puuttuneen ykkösen ja saatiin Hillalle KVA arvo. Samassa kokeessa suoritin ensimmäisen tuomariharjoittelunikin.

Hillan koeura on aikalailla kasassa, sillä ei yli ysikymppisiä haukuteta joilla kokeissa pärjätään. Sen verran on kuitenkin suunnitelmissa että ensi syksynä lähdetään vielä Sitkiän Koiran Kisaan kokeileen mihin rahkeet riittää... Itse voin myös joskus osallistua harrastuksen vuoksi Ladyhaukkuihin tai vastaaviin, se jää nähtäväksi...

17.12.2013 Hilla astutettiin Välivainion Vekulla. Muutamia varauksia on tullut ja muutama vielä otetaan. Vekkuun voit tutustua http://www.rajahaukunkennel.fi/.

14.1.2014 Käydään Kälviällä Pentti Tapiolla ultraäänitutkimuksessa.

17.2.2014 Anna käy Nivalassa Eläinklinikka Nivelessä sterilisaatiossa. Klinikalla on todella hyvä tarjous nyt tammikuussa varatut kissojen ja koirien sterilisaatio/kastraatioleikkaukset puoleen hintaan! http://www.elainklinikkanivel.fi/ 

Niin ja lopuksi pitää vielä hehkuttaa näitä Kotisivukoneen kotisivuja! Metsästäjäliitolla ja Kotisivukoneella on sopimus jolla saat kotisivut käyttöösi vain 60€/vuosi. Suurin osa metsästäjistä kuuluu Metsästäjäliittoon metsästysseuransa kautta. Sivut on todella helpot avata ja ylläpitää, suosittelen! Asiakaspalvelu on myöskin loistavaa ja avun saa vuorokauden sisällä.

http://www.metsastajaliitto.fi/?q=fi/kotisivut

Lopuksi vielä pieni näyte tottelevaisuudesta...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sterilisaatio, astutus, hirv, kotisivukone, metsästäjäliitto