Elämää Riistankauhun kennelissä

Pentulaatikon reunalta

Maanantai 13.6.2022 klo 21.35

Aika on mennyt kuin siivillä pentulaatikon reunalla seuraten pentujen kasvua ja kehitystä. Pennut ovat nyt 4,5 viikon ikäisiä ja muuttivat sunnuntaina koirataloon asumaan. Muutto sujui hyvin ja pennut oppivat nopeasti kulkemaan itse pihalla tarpeillaan. Koiratalon luukku on vielä liian raskas pennuille, joten se on pönkätty olemaan auki koko ajan. Sääskiä tuossa metsän reunassa tuppaa olemaan kiitettävästi, joten luukun tilalle piti askarrella vähän rättiä suojaksi itikoilta ja tuulelta.

Pennut aloittivat kiinteän ruuan syömisen opettelen 3 viikon iässä jauhelihaan tutustumalla. Ensimmäisenä päivänä pennut saavat kukin pienen nokareen jauhelihaa, toisena kaksi, kolmantena kolme. Määrä on hyvin pieni ensi alkuun, jotta vältyttäisiin vatsavaivoilta. Jauhelihan jälkeen lisätään ruokaan kermaviiliä ja raejuustoa, pikkuhiljaa annosta nostaen. Nyt pennut saavat jo ProBoosterin penturuokaa höystettynä jauhelihalla ja Nutrolin Puppy&Mom ravintoöljyllä. Pentujen ruokinnassa pidän tärkeänä laadukasta ravintoa, joka on helppo toteuttaa ProBoosterin penturuualla ja Nutrolin ravintoöljyllä. Imettävä narttu on myös tärkeää ruokkia laadukkaasti ja ravintoa on saatava riittävästi. Pennut on jo madotettu kertaalleen 2-viikkosina ja toinen madotus onkin edessä huomenna.

Narttupentuja syntyi yllättävän suuri määrä ja muutama peruutuskin on tullut. Näistä pennuista olisi vielä varattavissa muutama narttu aktiiviseen kokeessa käyvään kotiin.

IMG20220608113542.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: harmaa norjanhirvikoira pentu ProBooster penturuoka Nutrolin

H-pennut ovat syntyneet

Perjantai 13.5.2022 klo 10.42 - Heli

Kennelin H-pentue saapui maailmaan eilen päivällä. Ensimmäinen pentu syntyi klo 12.30 ja viimeisin klo 15.30. Pentuja syntyi 7 kpl, joista yksi uros ja loput narttuja. Kaikki pennut ovat todella reippaita ja emokin voi mainiosti.

Narttujen suuresta määrästä johtuen narttupentuja onkin vielä varattavissa aktiivisiin kokeissa ja näyttelyissä käyviin koteihin. Tällä kertaa ei ole mahdollista jättää itselle tästä pentua, vaikka yhdistelmä onkin todella mielenkiintoinen. Tällä hetkellä meillä kotona asustaa neljä harmaata ja yksi luppakorva ja niissä kyllä riittää työmaata kahdelle ihmiselle ihan riittävästi...

IMG20220515131939_1.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: harmaa norjanhirvikoira pentu

Tiineysultra

Tiistai 27.3.2018 klo 15.58

Ei kyllä malttanut olla tiineysultraa ottamatta, joten huomenna käydään tarkistusreissu Eläinklinikka Nivelessä katsomassa mitä siellä Hillan mahassa näkyy...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tiineysultra, harmaa norjanhirvikoira pentuja, korvenkiertäjän saku