Elämää Riistankauhun kennelissä

Vanhaa ja vähän uuttaki vuotta

Perjantai 10.1.2014 klo 21:45 - Heli

Kerrataanpa ensi alkuun viime vuotta,

Syksy alkoi lämpimillä ja kuivilla keleillä.

Hilla oli vuodessa sitkastunut ja aloitti kauden heti 12 tunnin työskentelyllä hirvillä ja saatiin pois kunnon karkoilla ja nopeilla jaloilla. 

Hilla työskenteli hirvillä muutamaan otteeseen yli kaksikymmentä tuntia näillä keleillä kun ei saatu karkoillakaan pois ja sairasteli sitten kurkkuaan. Haukkutiheys on sen verran reilu ettei se keliä ja pitkiä haukkuaikoja kestänyt. Olisi pitänyt malttaa odottaa pitemmälle syksyyn mutta eipä se jälkiviisaus enää auta...

Sitten olikin vuorossa Keski-Pohjanmaan narttujen PM kisat ja maastossa selvisi ettei koira ollut oikein kunnossa. Paskoi yhtenään ja tämä koitos jäi sitten hakupisteille. Samana päivänä tyhjennettiin anaalit jotka olivatkin aivan tukossa ja varmasti syy pilalle menneeseen kokeeseen. Anaalit tyhjennettiin tämänkin jälkeen muutamaan otteeseen ja syötiin lääkekuuri tulehdukseen anaaleissa ja kurkusta löytyneeseen punoitukseen.

Liekö syynä tähän vaivakierteeseen ollut syksyllä vaihdettu ruokavalio joka oli vaihdettu tosi rasvaiseen ja energiapitoiseen appeeseen. Vaihdoimme ruoan Valion Superiin joka on osoittautunut parhaaksi evääksi ja hinta-laatu suhde on kohdallaan eikä vaivojakaan ole enää ollut.

Allekirjoittanut kävi sitten pitkässä kokeessa hakemassa sen puuttuneen ykkösen ja saatiin Hillalle KVA arvo. Samassa kokeessa suoritin ensimmäisen tuomariharjoittelunikin.

Hillan koeura on aikalailla kasassa, sillä ei yli ysikymppisiä haukuteta joilla kokeissa pärjätään. Sen verran on kuitenkin suunnitelmissa että ensi syksynä lähdetään vielä Sitkiän Koiran Kisaan kokeileen mihin rahkeet riittää... Itse voin myös joskus osallistua harrastuksen vuoksi Ladyhaukkuihin tai vastaaviin, se jää nähtäväksi...

17.12.2013 Hilla astutettiin Välivainion Vekulla. Muutamia varauksia on tullut ja muutama vielä otetaan. Vekkuun voit tutustua http://www.rajahaukunkennel.fi/.

14.1.2014 Käydään Kälviällä Pentti Tapiolla ultraäänitutkimuksessa.

17.2.2014 Anna käy Nivalassa Eläinklinikka Nivelessä sterilisaatiossa. Klinikalla on todella hyvä tarjous nyt tammikuussa varatut kissojen ja koirien sterilisaatio/kastraatioleikkaukset puoleen hintaan! http://www.elainklinikkanivel.fi/ 

Niin ja lopuksi pitää vielä hehkuttaa näitä Kotisivukoneen kotisivuja! Metsästäjäliitolla ja Kotisivukoneella on sopimus jolla saat kotisivut käyttöösi vain 60€/vuosi. Suurin osa metsästäjistä kuuluu Metsästäjäliittoon metsästysseuransa kautta. Sivut on todella helpot avata ja ylläpitää, suosittelen! Asiakaspalvelu on myöskin loistavaa ja avun saa vuorokauden sisällä.

http://www.metsastajaliitto.fi/?q=fi/kotisivut

Lopuksi vielä pieni näyte tottelevaisuudesta...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sterilisaatio, astutus, hirv, kotisivukone, metsästäjäliitto