Kennelin esittely

Riistankauhun kennel sijaitsee Pohjois-Pohjanmaalla Alavieskassa. Kennelissä kasvatetaan harmaita norjanhirvikoiria ja suomenajokoiria.

Riistankauhun kennelin joukkoihin kuuluvat kasvattajat Heli Kantola ja Tuomo Tolonen ja tytär Eveliina Tolonen (s.-04)


Hirvikoiraharrastukseen hurahti ensin Tuomo, joka ensimmäisen hirvenpyyntivuotensa jälkeen halusi ehdottomasti hankkia oman hirvikoiran. Koiraakin oli katsottu, lähistöltä löytyisi luppakorvainen jämtlanninpystykorva. Ystävämme Sami oli kuitenkin harmaa norjanhirvikoiran omistajana eri mieltä ja olikin löytänyt meille sopivan harmaan pennun. Eihän siinä mikään auttanut, ensimmäinen hirvikoiramme harmaa norjanhirvikoira Hilla saapui taloon alkuvuodesta 2011. Hillan myötä hurahti Helikin harrastukseen. Ensimmäiseen hirvenhaukkukokeeseen osallistuttiin 2012 saaden Hillalle ensimmäisen HIRV1 -tuloksen ja jatkoa seurasi.

Hillasta tuli käyttövalio 2013. Hilla osottautui erittäin riistaveriseksi ja työskentelyt hirvillä eivät loppuneet silloin kun isäntä halusi, vaan silloin kun koiralle sopi. Työskentelyt tahtoivat Hillalla venyä lähes vuorokauteen aina kun yhteistyöhaluinen hirvi löytyi.

Innostuksen kasvaessa Heli suoritti Kennelliiton kasvattajakurssin ja näin sai alkunsa Riistankauhun kennel. Tuomo suoritti kasvattajakurssin myöhemmin, vuonna 2018.


Kenneltoiminnan lisäksi Heli toimii yrittäjänä Helin toimisto- ja lemmikkipalveluissa. Toimintaan sisältyy vakuutusasiamiehenä toimiminen Agria Eläinvakuutuksessa, toimistopalvelujen tarjoaminen yrityksille ja pienimuotoista lemmikkien täysravintojen ja tarvikkeiden myyntiä (VIPstore edustajuus).


Koiriemme ruokinnassa panostamme laadukkaaseen täysravintoon. Koiramme syövät ProBooster täysravintoa ja Nutrolin ravintoöljyjä.
Heli Kantola s.-82, yrittäjä

kasvattajakurssi I ja II

koetoimitsijakurssi (+HIRV)

HIRV/HIRV-J/KARH- palkintotuomarioikeudet

kehätoimitsijakurssi

Kennelliiton hyväksymä tunnistusmerkitsijä (mikrosiru)

ulkomuototuomarin alkeiskurssi


Tuomo Tolonen s. -84, kaivinkoneen/monitoimikoneenkuljettaja

kasvattajakurssi I

HIRV/HIRV-J/KARH- palkintotuomarioikeudetJÄSENYYDET:


Kennel Riistankauhun, Putaanperäntie 373, 85200 Alavieska

044-266 7920 Heli, 044-377 9225 Tuomo

riistankauhun@gmail.com

www.riistankauhun.net