Elämää Riistankauhun kennelissä

Pentulaatikolta

Share |

Lauantai 25.4.2020 klo 10.45


F-pennut (Palokallion Pontus-Hilla) lähtivät maailmalle alkuvuodesta 2020

Hilla koitettiin astuttaa jo keväällä 2019, mutta jäi tyhjäksi. Tämän oli tarkoitus olla viimeinen pentue Hillalle, ikää oli jo sen verran, että tarvittiin eläinlääkärintodistus pentuetta varten. Hilla astutettiin "oikeaan aikaan" kaksi kertaa, mutta todettiin ultrassa tyhjäksi. Eläinlääkäri totesi samalla reissulla koiran terveeksi ja reippaaksi tapaukseksi, ettei nähnyt estettä koittaa astutusta syksyllä vielä.

Ajatus lähti siitä itämään ja astutus reissulle syksyllä lähdettiin nuoremman uroon luokse, pikaprogen oltua 12,7. Kun progen tulos tuli ja se oli jo hyvin korkea, olin varma että nyt tulee turha reissu. Ei ole juoksut koskaan samanlaisia, eikä astutuspäivät vaikka hyvin tarkaan nartut tarkkailussa ovatkin. Astutus onnistui kuitenkin hyvin ilman mitään ongelmia. Hilla on ollut hyvin tarkka, eikä anna astua kuin oikeana päivänä. Pieni toivo hiipikin mieleen, että jos nyt kuitenkin pentuja saataisiin... 

Hilla todettiin ultrassa tiineeksi ja ihan mukava määrä pentuja siellä näkyikin. Hillan synnytys meni hienosti ja pentuja syntyi 5. Pentujen hoito sujui kokeneelta emältä sujuvasti. Mutkia tuli matkaan, kun Hilla sai ripulin, joka muuttui veriseksi. Pennut onneksi olivat jo isompia ja söivät omaa ruokaansa pääosin. Hilla meni todella heikkoon kuntoon muutamiksi päiviksi, mutta siitäkin selvittiin onneksi. Syy jäi tuntemattomaksi, mutta omana epäilyksenä on pentujen pellettivessa. Olisiko pelletti aiheuttanut tukoksen ja sitä myöten tulehduksen suoleen? Kuka tietää, kukaan muu koira ei meillä sairastunut.

Avainsanat: astutus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini