Elämää Riistankauhun kennelissä

Kaudesta 2021

Share |

Lauantai 29.1.2022 klo 11.42


Kuluneesta kaudesta

Kausi 2021 oli edelleen hieman poikkeuksellinen koronan vuoksi ja myös siksi, että nyt kausi jatkuikin 15.1.2022 saakka. Harmillisesti lumitilanne lähes koko maassa oli poikkeuksellinen suuri ja tuloksia jäi hakematta sen vuoksi loppukaudesta.

Luppakorva Vuokon kanssa edistystä saatiin huomattavasti, ketunajo alkoi sujumaan ja ensimmäinen kaatokin saatiin isänpäivän aamuna. Näin tammikuun lopussa voi todeta kelien olleen tosi huonoja näin tammikuussa ja metsään ei ole päästy. Toivottavasti vielä ehditään ja ehkä kokeillaan myös koetulosta saada jos kelit sallii ja treenaamaan päästään?

Hirvilupia meillä oli käytettävissä todella vähän ja siihen nähden koirien määrä on ollut suuri. Hirvenpyynnin takia ei kyllä kannatta koiria häkissä pitää, mutta neljä harmia häkissä tällä hetkellä asustaa. 

Hilla pääsi vain pariin otteeseen pyyntiin mukaan, kaatoa ei saatu hirvien karattua toiselle alueelle. Liikkeissä kyllä jo näkyy kilometrit matkanvarrelta, samoin äänessä haukutut haukkuminuutit. Mieleltään Hilla on kuin nuori tyttö vielä.

Kartti jäi todella vähälle käytölle kaudella ja kun hirvityöskentelyn sai niin olihan se työmaa saada pois metsästä lopen. Suunnitelmissa oli astuttaa Kartti kaudella 2022, mutta vähäisten jälkeläisten terveystulosten ja koekäyntien perusteella laitettiin asia kuitenkin jäihin. Suunnitellaan asiaa mahdollisesti ensi vuonna uudestaan.

Bahiksen kanssa oli tarkoitus käydä PM-kisoissa ja mahdollisesti jotain muitakin isompia kisoja. Koira oli ilmoitettu PM-kisoihin ja myös Jästipiä-haukkuihin, mutta juuri ennen kisoja loukkasi tassunsa metsällä. Takajalan varpaan väliin tuli syvä reikä, joka jouduttiin tikkaamaan... Päästiin kuitenkin parit KV-kisat ja Tapaninpäivän haukut kisaamaan, mutta tuurit eivät kyllä olleet kohdillaan missään kisassa. Kennelin seuraava pentue laitetaan alulle helmikuussa 2022 (Kaarnakorven Leka x Riistankauhun Bahis). Yhdistelmästä toivotaan tulevan jokunen karhunhaukkuja ja pennuille etsitäänkin aktiivisia koteja, joilla olisi koeharrastuksen lisäksi mahdollisuus päästä kokeilemaan kiinnostusta karhullekin.

Nuorikkomme Gemma aloitti kauden loistavasti, muutama ok haukku saatiin, mutta innostusta tuntui olevan liikaa ja loppukaudella tahtoikin mennä juoksuksi. Haku oli ihan kohtuullista ja jatketaan taas ensi syksynä treenejä.

Harmittavan vähäiseksi jäi kasvattien koekäynnit menneellä kaudella. Muutama olisi loppukaudesta tuloksen käynyt hakemassa, mutta tällä lumimäärällä se oli liian suuri riski. Hyviä työskentelyjä kuitenkin on ollut ja onnistumisia metsällä.

Kasvateista tuloksia saavuttivat:

HIRV-1 Riistankauhun Dingo "Nipa" osallistui ns. täydenpalvelunkokeeseen, voittaen koko kisan 87,5 pisteellä. Keli oli hankala, lunta oli paljon.

KVA arvon saavutti Riistankauhun Exodus "Jake", joka on osauttautunut myös sitkeäksi ja vettäpelkäämättömäksi tyskentelijäksi. Karhutilanteita oli myös useampia kaudella.

C.I.T arvo Riistankauhun Badding (odottaa vahvistusta) 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini