Elämää Riistankauhun kennelissä

Päivitystä pitkästä aikaa taasen...

Tiistai 23.9.2014 klo 10:15 - Heli

Monenlaista on ollut taas kun ei ole ehtinyt päivityksiäkään laittamaan...

Hilla osallistui Sitkiän koiran kisaan 6.9.2014 ja oli normaalin kokeen 2., sitkiän 3. ja sitkein narttu. Normaalista kokeesta ropisi pisteitä 85,5 ja sitkiässä ylitöitä 12:05 hh/min.

Odotukset oli kyllä että aamun saakka olisi haukkunut mutta tyytyväinen täytyy olla kun palkintosaaliin näki; UP:n tutkapanta, puukko ja vaikka mitä muuta! Voittopanta myytiin ja ostettiin B-bark tutkapanta tilalle. Vanha Trackerin G400 on vielä Ainon harjoituspantana. Hyvin on Barkki pelannut, haukkumittarin kanssa oli hieman ongelmia kun ei ole toiminut täysin luotettavasti. Paikkaa tulee hyvin ja virtaa piisaa. Hyvin pelaa myös linkkinä windows-puhelimessa, Android tabletissa on mennyt jumiin muutamaan otteeseen.

Koira ei ollut hirveän uupunut mutta ääni loppui kesken. Oli kyllä melko kuiva keli ja haukkui alueella jossa ei oikein vettä ollut saatavilla.

img_8795.jpg

Tuomo ja Hilla palkintosaaliin kera

Meillä oli samaan aikaan Alavieskassa Alavieskan metsästysseuran hirvenhaukkukoe ja järjestelyt onnistuivat hyvin vaikka ydin osa järjestäjistä olivatkin Sitkeässä juuri silloin.

Koiran kopin voitti Alavieskasta Aution Jarmon Salolan Vauhti.

Joulukuun 27. päivä on sitten seuraava Alavieskan koe jossa on mahdollisuus haukuttaa koppi koiralleen. Ilmoittautumiset allekirjoittaneelle. 

wp_001178.jpg

Alavieskan metsästysseuran hirvenhaukkukokeeen palkintokoppi

Hilla ilmoitettiin Kuutamohaukkuihin jotka ovat Ilmajoella 4.10.2014. Mukaan päästiin kun heti ilmoittautumisen alettua soitettiin. Kisa tuli heti täyteen ja kolmisenkymmentä koiraa on lähtemässä mukaan. Varasin lähistöltä mökin ko. viikonlopuksi niin lähdetään koko sakki mukaan jännittämään.

Hilla treenasikin viikonloppuna hakkuihin vähän tarkoituksettomanki pitkään kun ei saatu koiraa yrityksistä huolimatta pois. Noin 20h haukkui emää ja vasaa jonka jälkeen tuli pois. Muutamaan otteeseen sai käydä pillittämässä mut ei auttanut... Koira saakin nyt levätä ja kerätä voimia Kuutamolle.

Ainon kanssakin käytiin vkl metsässä tutustumassa hirven jälkiin. Ei se vielä pitkästi jälkiä mene, sen verran kakara on vielä. Saattaa mennä 50-100 metriä ja kohta hirveetä kyytiä tarkistaan vieläkö ollaan samassa paikassa. Kävikin juuri ennen metsästä lähtöä pisimmän tähän astisista lenkeistään. Juuri loppui puhelimesta virta kun lähti läheiseen taimikkoalueeseen jossa viihtyikin suhteellisen kauan. Myöhemmin tarkistin että kävi noin 120m päässä ja ihan oikean näköisen lenkin heitti taimikossa. Kyllä sillä virtaa tuntuu piisaavan mutta ei ole vielä niin kypsä että uskaltaisin hirville laittaa. Antaa toisen kasvaa rauhassa ja saada vähän vielä lisää itsevarmuutta. Näin virtavaa koiraa en ole kyllä ennen tavannut kuin Aino on... 

img_8859.jpg

 Aino elokuussa

Ainon kanssa mennäänkin Kalajoen koiraharrastajien handler-kurssille niin osataan sitten molemmat käyttäytyä Raahen ryhmänäyttelyssä 31.1.2015. Aino menee junnuluokkaan ja Hillakin saa lähtä käyttöluokkaan vaikka olen sanonutkin että sen näyttelykäynnit on käyty. Samallahan se mukaan lähtee.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sitkiän koiran kisa 2014, Kuutamohaukut 2014, B-bark