Elämää Riistankauhun kennelissä

Jalostuspäivät 2018

Maanantai 29.1.2018 klo 21:53

Viikonloppu meni perinteisillä Jalostustuspäivillä Kuopiossa. Lauantaina oli hotelli Iso-Valkeisella luentoja ja sunnuntaina koiranäyttelyt (vain turistina).

Lauantai meni luentoja kuunnellessa ja perehtymällä mm. käyttökoirien ulkomuodon merkitykseen jalostuksessa, jalostusneuvojien rotuasioihin, luonnetesteihin ja uusiin käyttöindekseihin.

Paula Heikkinen-Lehkonen piti pääluennon ulkomuodon merkityksestä. Paula painotti hyvän rakenteen merkitystä käytössä kestävyyteen. Hyvä ja tasapainoinen rakenteeltaan oleva koira jaksaa ja kestää käytössä.

DSC_0294.JPG

Mielenkiintoista oli kuulla luonnetestin suorittamisesta Jorman Kerkän luennolla. Joskus olen miettinyt omien koirien luonnetestausta, tiedon keräämistä ja seuraamista miten koiran luonteen ominaisuudet vaikuttavat käyttöön metsällä. Onko hyvillä koirilla samoja ominaisuuksia samoilla alueilla..? Hillan testaaminen on iän puolesta myöhäistä; testattavan koiran tulee olla 2v-6v (ei 7v. täyttänyt). Kartin voisi jossain välissä testata ihan mielenkiinnosta.

Jukka Immonen hieman väläytteli tulevia uusia käyttöindeksejä jämtien osalta. Laskennat ovat alkuvaiheessa ja harmaiden osalta indeksit tulee noin kuukauden jälkijunassa. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta, onhan uusia indeksejä jo tovi odotettu!

DSC_0425.JPG

Sunnuntain näyttelyssä olin turistina kameran kanssa. Kuvasin suurimmaksi osaksi harmaita, mutta muutama jämti ja valkoisia hirvikoiria osui myös kameran zoomiin.

Kuvia voi katsoa galleriasta.

Harmaita oli ilmoitettu näyttelyyn Korpelan Reinolle 81 kpl. Taso oli aika hyvä, komeita koiria kehässä sai ihastella ja muutama hyvä otoskin tuli otettua. 

DSC_0698.JPG

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: jalostuspäivät, 2018, jalostuspäivänäyttely