Elämää Riistankauhun kennelissä

Sitkiänkisa 2018

Maanantai 10.9.2018 klo 11.25

Sitkiänkisasta on toivuttu pikkuhiljaa. Niin koira, kuin omistajatkin.

Hillan normikisa ei alkanut hyvin. Ensin alkoi perkaamaan jotain vanhoja hirvenjälkiä ja matkaa kertyi ensimmäisellä hakulenkillä jo 15 km. Ensimmäinen löytö oli sonni, joka ei topannut. Toinen löytä vasaporukka, joka ei heti antanut haukkua, mutta onneksi myöhemmin toppasi haukuttavaksi.

Selvää siis, ettei normikoe mennyt putkeen, tulokseksi kirjautui 57,5 pistettä. Huonosta alusta huolimatta, Sitkiälle päästiin ja haukku raikasi. Hieman jännitti, että minkä verran aamun kilometrit näkyisi työskentelyn kestossa. Päivä oli lämmin, lämmintä +18 astetta.

Sitkeän osuudella hirvet pysyivät haukussa paikallaan ja saimme kuunnella haukkua aina sinne sunnuntaiaamulle asti, kun Hilla lopetti klo 3.23. Pieni koira teki kovat työt kesäkunnolla, kilometrejä mittariin kertyi yli 40 km, kun automatkat vähennettiin. 

Sitkeän tulos oli 5. sija, kolmanneksi pisimmällä työskentelyajalla.

Tulokset löytyy täältä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sitkiänkisa

Sitkiänkisa 2018

Keskiviikko 5.9.2018 klo 19.42

Lauantaina se olisi taasen kisapäivä edessä. Kun Kartti vahvan tiineystilansa vuoksi on estynyt lähtemästä, saa Hilla muori lähtä koettamaan onneaan Sitkiänkisaan 2018. Mukana on mukava määrä koiria ja uskoakseni ihan hyviäkin koiria kisasta löytyy, joten tiukka kilpailu on tulossa!

Osallistuvat koirat 2018

Vanhat tulokset

Kartin maha kasvaa hurjaa vauhtia, saa nähdä tekeekö jonkin sortin ennätyksen vielä pentumäärän suhteen...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sitkiänkisa

Sitkiän kisa 2014

Sunnuntai 15.6.2014 klo 0.08 - Heli

Ainon korvat lähtivät hyvin paranemaan korvatipoilla ja onkin piristynyt mahdottomasti! Meillä haukutaan kaikki mikä liikkuu ja ei myös ei liikkuvat kohteet käy. Tuntuu eläväisemmältä kuin Hilla joka sekin oli jo pentuna melko omapäinen. Kovasti ootetaan että metsälle päästäisiin ja toisaalta toivoo että Aino pysyisi aina pentuna...

Hillan ilmoitin Sitkiän kisaan, joka harmillisesti juuri samaan aikaan kuin järjestämämme Hirv -koe Alavieskassa 6.9. No pojat saa lähtä Sitkiään niin minä jään koetouhuaan omaan pitäjään. Hieman jännittää miten siellä menee kun viimeisin työskentely jäi 11 tuntiin viime vuonna jostain syystä. Mutta tilanteet vaihtelee, sittenhän se selviää...

Alavieskan ensimmäiseen kokeeseen 6.9 on jo ilmoittautumisia alkanut tulemaan, hyvät kisat saadaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sitkiänkisa, alavieska, hirv